Domiciliering sepa

Met een domiciliëring kunt u automatisch facturen van uw leveranciers betalen. Bijvoorbeeld uw water-, elektriciteit- of telefoonrekeningen. U kunt op die manier ook uw toestemming geven voor de automatische betaling van uw verzekeringspremies.
Vanaf 1 februari 2014 vervangt de Europese domiciliëring of SEPA Direct Debit definitief de gekende Belgische domiciliëring. Met een Europese domiciliëring kunt u in alle landen van het gemeenschappelijk eurobetalingsgebied SEPA (Single Euro Payments Area)1 even gemakkelijk een domiciliëring in euro gebruiken als in België. Bij een Europese domiciliëring geeft u als klant aan uw leverancier/schuldeiser een mandaat om het bedrag van de facturen rechtstreeks te innen op uw rekening. Het beheer van die domiciliëring (mandaat bij aanvraag, wijziging en annulering) gebeurt via de schuldeiser/leverancier en niet meer via uw bank.

Een domiciliëring is een overeenkomst tussen jou en bvb een kredietmaatschappij. Je geeft dit bedrijf de toestemming om je maandelijkse betaling direct te innen bij uw bank en het bedrag dus van je rekening te halen. Dit is vooral handig voor terugkomende maandelijkse betalingen.

Online krediet aanvragen: snelheid en gemak dankzij technologie

Dankzij moderne technologie is het financiële landschap getransformeerd. Het is nu mogelijk om vanuit je eigen huis een krediet aan te vragen, wat tijd en moeite bespaart.

Chat openen
1
Scan de code
Hallo 👋
Kunnen we je helpen?